Menu Sluiten

Over ons

Tulip Valley is een groep van bloembollen- en aanverwante bedrijven gelegen in Noord-Holland. Deze tientallen bedrijven werken dagelijks aan het broeien en kweken van tulpen en bloembollen. Ook worden er (gezamenlijk) nieuwe soorten ontwikkeld en verschepen zij gezamenlijk een groot deel van de Nederlandse export. Efficiëntie en automatisering zijn begrippen die steeds meer de dagelijkse routine worden binnen de verschillende bedrijven. De bloembollenkwekerijen en -broeiers in met name de regio Westfriesland zijn koplopers in modernisering, samen met de technische leveranciers.

Kloppend hart

De bedrijvengroep is gestart in 2012 vanuit voetbal vereniging K.G.B. uit Bovenkarspel en enkele karttrekkers vanuit de bedrijven. Het initiatief is gestart om de voetbalclub in met name financiële zin te ondersteunen. Tulip Valley ondersteunt met name de jeugd, maar ook ondersteunt de sponsorgroep vele evenementen, zoals de jeugdtoernooien, de flinttoernooien en de jaarlijkse tulpenactie. Deze laatste actie wordt mede mogelijk gemaakt door donaties en sponsoring van tulpen door de deelnemers in Tulip Valley.

In Californië hebben ze Silicon Valley en aan het Westeinde in Enkhuizen is het hart van Seed Valley. Laat onze regio ook een ‘Tulip Valley’ hebben met als kloppend hart Kolpings Glorie Blijft! Tulip Valley heeft de potentie om door te groeien tot een breed netwerk aan bedrijven in de bloembollensector.

Werken in Tulip Valley

Vanuit de regio Westfriesland werken veel mensen in de Tulip Valley-bedrijven. Dit zijn medewerkers van alle opleidingsniveaus en uit diverse vakgebieden: van onderzoek & veredeling tot verkoop en van HR tot productie/operatie. Elk jaar komen er veel vacatures beschikbaar bij de bedrijven. Kijk op de websites van de verschillende bedrijven om te zien wat er op het moment beschikbaar is. 

Binnenkort verschijnen de vacatures en stages ook op deze website.  

Bedrijven in Tulip Valley

Tulip Valley, the valley of Bulbs